Magamról

új Képek 150Üdvözlöm, dr. Mérő Gábor vagyok – állatorvos

2011 szeptemberétől dolgozom Komárom-Esztergom megyében, mint önálló állatorvos. Működési területem főleg Tatabánya, Tata, Komárom és Oroszlány környékére terjed ki, de igény szerint messzebb is elvállalom a különböző háziállatok kezelését. Praxisom a vegyes típusú rutin-állatorvosi ellátás feladataiból áll, ami azt jelenti, hogy alapszinten majdnem az összes háziállat-faj állatorvosi teendőit ellátom mind rendelői, mind pedig háztáji körülmények között.

Állatorvosi diplomám megszerezését követően 3 éven keresztül különböző rendelőkben dolgozva szereztem szakmai gyakorlatot a kis- és nagyállatok állatorvosi ellátása területén a betegségmegelőzéstől kezdve, a belgyógyászati vizsgálatokon át a sebészeti és szülészeti beavatkozásokig. A pácienseimet képviselő számtalan kutya, macska, nyúl, ló, kecske, juh, szarvasmarha és sertés  kezelése és ellátása során tettem szert arra a szakmai tapasztalatra, amely a saját praxisom felépítésére ösztönzött.

Praxisom első éveiben kizárólag, mint házhoz járó állatorvos dolgoztam. 2014-ben megnyitottam állatorvosi rendelőmet, amely Szomódon, Tata mellett található. A rendelő megnyitása óta lehetőség van sebészeti és fogászati beavatkozások elvégzésére, illetve számos műszeres diagnosztikai vizsgálatra is. Ilyenek pl. az EKG, vérnyomásmérés kisállatok részére, a hasi és szívultrahang. Természetesen, a rendelőben történő munka mellett a háznál történő állatorvoslás is tovább működik.

2019-2020 között egy egész évet töltöttem Hollandiában, ahol lehetőségem volt több állatorvosi rendelőintézetben is aktívan dolgozni. Ez egy minden szempontból komoly kihívásnak bizonyuló év volt, amely rendkívül nagy esetszámot ölelt fel a kisállatorvoslás sokrétű feladatainak ellátása során. Hollandiában személyesen tapasztaltam meg a nyugat-európai állattartási kultúra és állatorvosi ellátás jellemzőit, így bőséges tapasztalattal lettem gazdagabb személyesen és  szakmailag egyaránt.

2020 májusától újra Magyarországon dolgozom, a saját praxisomban, és itt igyekszem megfelelni a hozzám forduló állattartók elvárásainak. Munkám során törekszem közvetlen  és fesztelen kapcsolatot ápolni ügyfeleimmel.

Az állatorvosi munka mellet nemzetközileg is magasnak mondható szinten foglalkozom szolgálati (ún. K9-es) kutyák képzésével és tenyésztésével, amely tevékenység kiválóan párosul az állatorvosi hivatással is. Tagja vagyok a Holland Királyi Rendőrkutyás Társaságnak (KNPV), saját  kutyaiskolát üzemeltetek (www.facebook.com/fitbullkutyaiskola), kitűnő eredménnyel végeztem el  több kinológiai tanfolyamot, és kutyáim közül sokan szolgálnak a magyar és az amerikai rendvédelmi szerveknél. Büszke vagyok arra, hogy felkérésre, több esetben tarthattam előadást állatorvosi konferenciákon, ugyancsak kinológia témakörben.

dr. Mérő Gábor – állatorvos