Chuck Norrist megmérgezték!

chucknorris4Chuck Norris kimerülten feküdt a bozótban. Az elmúlt napok eseményei megviselték, noha igyekezett palástolni a dolgot. Mégiscsak Chuck Norrisról volt szó, aki még hírből sem ismerte a „kimerültség” fogalmát.

Mit szólnának a környék rossztevői, ha kiderülne, hogy Chuck Norris gyengélkedik? Pedig hősünk egyáltalán nem érezte jól magát… Erőtlen volt, kedvetlen, és gyenge.

Mikor ránéztem Chuck Norrisra, én is megijedtem. Máskor izzó szemei, hetyke szakálla, magabiztos kiállása, harci kedve mind távoli emléknek tűntek csupán. Chuck Norris árnyéka volt egykori önmagának. A levegőt zihálva szedte, pulzusa szapora volt, noha már napok óta nem futott 40 km/órás sebességgel, mint ahogyan szokott a rosszfiúk üldözésekor. Ínye porcelán fehéren árulkodott súlyos vérszegénységéről.

Elkezdtem gyanakodni. Csak nem arról a bizonyos dologról lenne szó? Megkérdeztem Chuck Norris aggódó rajongóit: nem lehetséges véletlenül, hogy az utóbbi hetekben patkányokkal hadakozott volna? Dehogynem! Chuck Norris egyik kedvenc időtöltése a patkányok pusztítása. Az otthoni, sőt a szomszéd területek patkánymentesítését is boldogan el szokta vállalni, noha szomszédos területekre nem is kapott működési engedélyt.

Ekkor szinte megvilágosultam, sejtettem miről lesz szó! Azért a biztonság kedvéért elküldtem Chuck Norris főbérlőjét a szomszédba, hogy érdeklődje meg, nem helyeztek-e ki a ház körül rágcsálóirtót. Közben megpróbáltam elvégezni egy gyors, és általában egyszerű tesztet Chuck Norrison. Megkíséreltem megkarcolni Chuck Norris sápadt ínyén a nyálkahártyát egy tűvel… Azért azt tudni kell Chuck Norrisról, hogy az ilyesfajta műveletet soha, de SOHA nem hagyja megtorlatlanul. Az ellene irányuló legóvatosabb, legkörültekintőbb, legrafináltabb állatorvosi szándékú műveleteket mind sorra felismeri, és rögtön meg is bosszulja… állíthatom, hogy feledhetetlen, és mély nyomokat hagyó emlékek fűznek Chuck Norrishoz…

Most azonban, Chuck Norris még csak fel se horkant a tű karcolására, melyet 3 cm hosszan és kb. 0,5 mm mélyen ejtettem a szája belső oldalán. Ezt, szinte szomorúan vettem tudomásul. Majd elkezdtem mérni az időt. Normális esetben, legkésőbb 4 percen belül el kell, hogy álljon a vérzés. De a vérzés már 6 perce tartott, és még mindig nem állt el. Chuck Noris vére vékony patakban folydogált a szájából. Felállítottam tehát a diagnózist: Chuck Norris mérgezés áldozata lett. Pontosítva a dolgot: rágcsálóirtó mérgezés áldozata lett Chuck Norris, a 7 éves, rettenthetetlen welsh terrier kutya. Feltehetően úgy, hogy Chuck Norris szolgálati kötelessége teljesítése közben elkapott néhány mérgezett patkányt. A mérgezett rágcsáló elfogyasztása megmérgezi a ragadozót is, amelyik felfalja őt. Közben visszaérkezett a gazdi is, és megerősítette a diagnózist: a szomszédban néhány hete patkányirtó csalétket helyeztek ki több helyen a ház körül.

A rágcsálóirtó mérgekről

rágcsálóirtó

A rágcsálóírtó szerek kumarin származékokat tartalmaznak, amelyek a véralvadást gátolják meg

A patkányirtó szerekben olyan vegyületek vannak, amely a véralvadás azon faktorainak képződését gátolják, amelyek K vitamint igényelnek. Így a vér nem tud megalvadni. Test szerte kisebb-nagyobb vérzések keletkeznek, majd súlyos vérszegénység alakul ki. Ennek következtében elvérzés, fulladás, és elhullás várható, hacsak nincsen időben ellátva a mérgezett állat. Ha időben észrevesszük azt, hogy kutyánk, macskánk más háziállatunk patkányirtóhoz, mérgezett rágcsálóhoz jutott, akkor haladéktalanul állatorvost kell hívni. Ő a mérgezett csalétek elfogyasztása után legfeljebb 2 órán belül meg kell, hogy hánytassa kedvencünket. Ezután, ha biztosak vagyunk benne, hogy csak egyszeri mérgezésről van szó, nincs is más egyéb teendőnk a szokásos megfigyelésen kívül. Ha a mérgezés régebben történt, órákkal, esetleg napokkal korábban, akkor pedig a méreg ellenszerét – ebben az esetben K vitamint – kell nagy adagban adnunk a mérgezett állatnak, majd figyelni az állapotát, hogy nem fordul-e rosszabbra. Súlyos esetben, amelyet általában az okoz, hogy kedvencünk többször, akár napokon keresztül is méreghez jut, és kialakulnak a mérgezésre jellemző tünetek, már vérátömlesztésre, napokig tartó infúziókra és egyéb vitaminokra, nyomelemekre is szükség van a mérgezés leküzdéséhez.

Chuck Norrisnak öreg cimborája, Rambo, a rottweiler adott vért, én pedig beadtam neki a szükséges K vitaminos készítményt és infúziókat.

welsh-terrier

Chuck Norris már jobban van 🙂

Chuck Norrist megmérgezték, de szerencsére már jobban van.

Vélemény, hozzászólás?